• Novinky

            • Pekne sme recitovali

            • 17. 4. 2012 organizovalo CVČ Ilava okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali víťazi školského kola. Medzi najlepšími boli aj naši žiaci a študenti: v poézii v 1. kategórii získal 2. miesto Adamko Valt zo 4. A, v poézii v 2. kategórii sa umiestnil Šimonko Bajo na 1. mieste. 2. miesto v próze v 3. kategórii získal Joakim Kecman z kvarty. Aj Terezka Šimorová, Klárka Šajbenová, Katka Sliepková ,Jadranka Račková a Christiánko Sochora pekne recitovali. Hviezdoslav by sa potešil a my tiež. GRATULUJEME

            • Pred Bránou slobody

            • Na sútoku riek Moravy a Dunaja pri Bráne slobody sme sa stretli s predsedom Konfederácie politických väzňov Slovenska Antonom Srholcom, aby sme si pripomenuli obete komunistického režimu, zvlášť tých, ktorí zahynuli pri pokuse o útek za železnú oponu. Nástup komunizmu, realitu železnej opony a prenasledovanie Cirkvi po r. 1948 sme mali možnosť spoznať a pochopiť vďaka rozprávaniu pána Srholca, ktorý učebnicové fakty obohatil o cenný rozmer jeho osobnej skúsenosti s realitou komunistickej diktatúry.

            • Triedne aktívy, pedagogické poradne

            • Triedne aktívy, príp. pedagogické poradne  za 3/4 šk. roka 2011/2012 sa uskutočnia:

                           17.04.2012 (utorok)

              • Pre časť ZŠ: od 15,00 – 16,30 hod.
              • Pre časť G: 16,00 – 17,30 hod.

              Stretnutie Rodičovskej rady sa rovnako uskutoční dňa: 17.04.2012 o 17,00 hod. v kuchynke ZŠ. Účasť rodičov potrebná.

            • Veľkonočné prázdniny

            • Oznamujeme rodičom a žiakom školy, že veľkonočné prázdniny budú v termíne od 05.04.2012 - 10.04.2012. Do školy ideme v stredu: 11.04.2012

            • Veľkonočný vinš!

            •   „Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život.“ (Jn 3,16)

              Milostiplné a požehnané Veľkonočné sviatky, nádej z Kristovho víťazstva, vďačnosť a lásku voči Spasiteľovi, hojnosť zdravia a síl zo srdca praje spoločenstvo zamestnancov Spojenej školy sv. Jána Bosca.

            • Obvodné kolo biblickej olympiády

              Rozvíjanie priateľstva si vyžaduje obojstranné úsilie a trpezlivosť. Ani náš vzťah s Pánom nie je iný. Vyžaduje si to stráviť denne určitý čas iba s ním v modlitbe a s jeho slovom.

              Naše priateľstvo s Pánom nikdy nezovšednie. Bez ohľadu na to, ako dobre Pána skrze Písmo poznáme, vždy je v ňom niečo nové.

              O tom sa presvedčili aj žiaci základných škôl Ilavského dekanátu počas prípravy na biblickú olympiádu. Jej obvodné kolo už tradične organizuje Gymnázium sv. Jána Bosca v Novej Dubnici. Tento rok sa konalo vo štvrtok 22. marca 2012 v Saleziánskom stredisku. Vďaka obetavým organizátorom PaedDr. Mgr. Marcele Dolovackej, Mgr. Ondrejovi Pučekovi, SDB, Ing. Mgr. Jozefovi Hlaváčovi, okresnému školskému dekanovi a sponzorom (FÚ Bolešov, Saleziáni Don Bosca Nová Dubnica, Gymnázium sv. Jána Bosca Nová Dubnica, ďalší darcovia) biblická olympiáda nie je len súťažou, ale sviatočným dňom stráveným v Božej blízkosti. Víťazné trojčlenné družstvo súťažiacich bude v apríli reprezentovať Ilavský dekanát na diecéznom kole v Žiline. Trojčlenné družstvo študentov z Gymnázia sv. Jána Bosca v Novej Dubnici v zložení František Bartek zo Sexty B, Nicoletta Habšudová zo Sexty A a Laura Baričáková zo Septimy B, reprezentujúce Ilavský dekanát, si v ten istý deň v kategórii stredných škôl biblickej olympiády zmeralo svoje schopnosti so stredoškolákmi Bytčianskeho a Považskobystrického dekanátu. Zaslúženým prvým miestom potešili všetkých, ktorí na nich mysleli – pani profesorku Dolovackú, ktorá im pomáhala počas prípravy, pani profesorku Kočišovú, ktorá ich doprevádzala i vedenie školy, ktoré pre súťaž vytvára podmienky.

              Vždy je ešte niečo, čím nás štúdium Svätého Písma prekvapí a inšpiruje. Čím väčšmi sa otvoríme Bohu, tým viac jeho milosti môže cez nás prúdiť.

            • Pomôžeme?

            •                                                                        31. marec 2012 20:30 – 21:30

              Počas Hodiny Zeme vypnite svoje osvetlenie! 

                Svetelné znečistenie  je veľmi vážny problém dnešnej civilizácie, spôsobený svietením do nepotrebných, často úplne nezmyselných smerov alebo príliš silným svietením. Okrem ľudí svetelné znečistenie ovplyvňuje aj prírodu.

              Viac na: http://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/svetelne-znecistenie/

                        Do Hodiny Zeme sa zapájajú mnohé veľké a známe mestá na celom svete, mnohé známe pamiatky a obrovské množstvo jednotlivcov. Ku tejto svetovej elite sa môžete pridať aj vy! Ako? 

              V sobotu 31.marca 2012 od 20:30 do 21:30 vypnite svoje osvetlenie.

                        Viac na: http://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/ako-sa-zapojit/

            • Nechať žiť je správna voľba

            • Deň počatého dieťaťa  je pravidelná celoslovenská kampaň mimovládnych organizácií združených vo Fóre života, ktorou chcú šíriť úctu ku každému počatému ešte nenarodenému dieťaťu. 25. marca slávia sympatizanti Deň počatého dieťaťa a v období okolo tohto termínu sa uskutočňujú rôzne aktivity poukazujúce na potrebu chrániť ľudský život od počatia.
              Kampaň je možné podporiť nosením bielej stužky na odeve, najmä v týždni, v ktorom je 25. marec. Biela stužka je symbol rešpektovania práva na život od počatia. Kto nosí bielu stužku, vyjadruje sa za ochranu každého počatého dieťaťa! Internetová stránka 25. marec - Deň počatého dieťaťa je http://www.25marec.sk/.

            • Matematický klokan

            • Dňa 19.3.2012 sa uskutočnilo školské kolo Matematického klokana. Matematický klokan nie je počítajúce zviera, ale najväčšia matematická súťaž na svete aj na Slovensku. Úlohy boli náročné, no žiaci sa nedali a bojovali. Zabavili sa na zaujímavých úlohách, precvičili si mozgové závity. Každý účastník dostane diplom a možno aj nejakú cenu. A s trochou šťastia je možné vyhrať notebook, alebo  ísť do medzinárodného tábora! Všetkým držíme palce. Výsledky budú zverejnené 11. apríla na stránke súťaže.

            • Gymnázium sv. Jána Bosca oslávilo výročie Žilinskej diecézy

            • Žilinská diecéza si nedávno pripomenula svoje štvrté výročie. Z podnetu študentov pripravilo pri tejto príležitosti Gymnázium sv. Jána Bosca v Novej Dubnici sympózium. Hovorí o tom aj rozhlasový príspevok na rádiu Lumen. Vypočujte si ho a pozrite si fotografie zo študentského sympózia na našej FCB stránke.

                

            • Hviezdoslav by bol pyšný

            •     Najlepší recitátori našej školy (ZŠ) sa stretli 27. 2. 2012 v školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

                  

              O dva dni neskôr súťažili aj študenti gymnázia

                  

               

              Všetci žiaci ZŠ veľmi pekne recitovali a porota rozhodla o nasledujúcom poradí:

              1. kategória:   

              poézia:  

              1. Adam Valt

              2. Michaela Fuleková

              3. Jakub Pecen

              próza:   

              1. Christián Sochora

              2. Emma Grišlová

              3. Alexandra Mohammadzade

               

              2. kategória:

              poézia:    

              1.  Šimon Bajo

              2. Zuzana Farkašová

              3. Sára Síteková

              próza:       

              1. Terézia Šimorová

               2. Viera Vančová

               3. Andrej Jurčí

               

              3. kategória  

              poézia:     

              ------                      

              próza:       

              1. ----

              2. Terézia Schmidtová

              Do okresného kola postupujú víťazi v jednotlivých kategóriách. Blahoželáme všetkým recitátorom.

                                                       

               

                                              

            • TEHLIČKA 2012

            • Na obdobie pred Veľkou nocou 2012 SAVIO pripravuje 7. ročník celoslovenského podujatia Tehlička. Tohtoročná Tehlička je venovaná problematike zdravotníctva v subsaharskej Afrike, Južnému Sudánu a zdravotníckemu projektu na výstavbu nemocnice v Maridi v juhosudánskom štáte Western Equatoria. V minulosti sme spoločne podporili výstavbu studní a škôl, vzdelávacie, výchovné a sociálne projekty v Južnom Sudáne, Keni, Angole, Čade, na Haiti, v Ekvádore, Azerbajdžane a na Sibíri. Bližšie informácie i to, ako môžeme tento projekt podporiť vám povedia naši saleziáni (don Ondrej Puček) a p. uč. Mgr. Rekemová.

               

            • Popolcová streda

            • V rímskokatolíckom liturgickom kalendári je Popolcová streda prvým dňom pôstneho obdobia. Jej termín pripadá na 40. deň pred Veľkou nocou. Do týchto 40 dní sa nepočítajú nedele, preto v praxi pripadá Popolcová streda na 47. deň pred Veľkonočnou nedeľou. Pre nepravidelný dátum Veľkej noci sa jej termín každý rok mení. Tento rok pripadne na dátum: 22.2.2012. Názov dňa pochádza zo zvyku páliť palmy či bahniatka z Kvetnej nedele z minulého roka. Takto získaný popol sa používa pri bohoslužbe Popolcovej stredy, kedy sú veriaci poznačení krížikom, popolom na čelo. Poznačenie popolom je sprevádzané slovami: ”Pamätaj, že si prach a na prach sa obrátiš.“ alebo ”Obráť sa a ver evanjeliu.“ Je taktiež symbolom pokánia, pripomienkou ľudskej konečnosti a cieľa, či smerovania vlastného života.
               

            • V Žilinskej diecéze sa začne Rok sv. Cyrila a Metoda

            • Žilinský biskup Mons.Tomáš Galis ohlásil začiatok Roka svätých Cyrila a Metoda, ktorý bude v diecéze prebiehať od 14. 02. 2012 do 05. 07. 2013.
              Rok svätých Cyrila a Metoda bude na jeseň umocnený Rokom viery, ktorý vyhlásil pápež Benedikt XVI.; so začiatkom 11. októbra 2012. Počas nasledujúcich mesiacov budú v diecéze realizované rôzne pastoračné projekty. Biskup Mons.Tomáš Galis bude navštevovať jednotlivé dekanáty s katechézou o našich slovanských apoštoloch. Zároveň bude prebiehať program formácie laikov vo farnostiach, súťaže pre školy, spoločenstvá i miništrantov a diecéza bude vydávať časopis Naša Žilinská diecéza, ktorý má pomáhať pri vytváraní spoločného povedomia miestnej cirkvi.
               

            • Súťaž o

            • Zanietení športovci sa zišli 10.02.2012 v Trenčianskych Tepliciach na X. ročníku stolnotenisového turnaja "O pohár primátora mesta Trenčianskych Teplíc". Športové kvality a nadšenie predviedli dorastenci: Filip Horňák z oktávy a získal 2. miesto; Marek Pružinec zo septimy A obsadil 3. miesto.

              Úspešné boli aj naše dorastenky a môžu sa popýšiť vynikajúcim umiestnením: Nikola Jurčeková zo 4. A získala: 1. miesto, Andrea Zubová z oktávy: 3. miesto a Annamária Hrvolová zo 4.AG4: obsadila 3. miesto.

              Srdečne blahoželáme!

            • 1. miesto v okresnom kole dejepisnej olympiády!

            • Dňa 01.02.2012 sa v ZŠ s MŠ Centrum I v Dubnici nad Váhom konalo okresné kolo dejepisnej olympiády v kategórii 9. ročníka. V silnej konkurencii 14 účastníkov mala najlepšie vedomosti z histórie naša žiačka z 9. A triedy Mária Bukovčáková a získala krásne 1. miesto.

               

            • Pre našich deviatakov!

            •      Priijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2012/2013

              Deviaty rok školskej dochádzky je významný tým, že žiaci sa rozhodujú, do ktorých stredných škôl podajú prihlášky. Zopakujme si, že podľa školského zákona sú tri druhy stredných škôl  a to:
              - gymnázium;
              - stredná odborná škola (s 2 až 5 ročným štúdiom odboru);
              - konzervatórium.

              • Zákonný zástupca žiaka podá prihlášku na talentové skúšky do 17. 2. 2012  - prihlášky vytlačíme a odovzdáme žiakom na podpisy a potvrdenie od lekára.

              • Talentové skúšky budú: v termíne od 25. 3. do 15. 4. 2012 (presný termín určí stredná škola).

              • Riaditeľ strednej školy zverejní kritériá na ostatné odbory, teda všetky netalentové do 31. 3. 2012 (zverejnenie je na webových stránkach stredných škôl).

              • ZŠ zbiera posledné informácie o záujme žiakov do polovice marca, koncom marca sa prihlášky tlačia (asi 20. 3.) a žiaci ich dostanú do vlastných rúk (pravdepodobne 27. 3. 2012).

              • Zákonný zástupca žiaka podá prihlášky do 4. 4. 2012. (prihláška musí byť podpísaná a potvrdená lekárom dieťaťa). Prihlášky do SŠ posiela ZŠ!

              1. kolo prijímacích skúšok (vrátane 8.r. gymnázia.) :
              14. 5. 2012
              17. 5. 2012

              2. kolo prijímacích skúšok: 19. 6. 2012 (pre tých, ktorí sa neumiestnia v 1. kole).

              Platí školský zákon - č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní:

              Zákonný zástupca maloletého uchádzača môže podať dve prihlášky na štúdium na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania tej istej strednej školy. Prihláška, resp. prihlášky na štúdium na strednej škole sa podávajú riaditeľovi základnej školy, ktorú žiak navštevuje.

              Internetové adresy, na ktorých nájdete informácie o stredných školách:

              www.svslm.sk – kraj Trenčín a Žilina

              www.svsba.sk – kraj Bratislava

              www.svsbb.sk – kraj Banská Bystrica

              www.svsmi.sk – kraj Prešov a Košice

              www.svspn.sk – kraj Nitra a Trnava