• Novinky

            • Vo farbách loga našej školy

            • V piatok sa to v škole hemžilo žlto-červenou kombináciou odevov - skoro ako keby sme zaviedli školské uniformy :o Bola to udalosť, ktorá celú školu rozžiarila a spojila malých aj veľkých aj učiteľov...
              Foto z akcie najdete na nasom FCB. (kliknite sem)

              *************************************
              Pri píležitosti blížiacich sa osláv 20. výročia školy skrsla myšlienka obliecť sa vo farbách loga našej školy žltej -červenej  -čiernej. Môžeš sa pridať medzi nás dňa 11.11.2011 v piatok.

            • Krokodíl medzi nami

            •  Málokedy máme možnosť pohladkať živého krokodíla. Na hodine biológie v 6A sme prezentovali projekty na tému Naši blízki spoločníci.

              Dozvedeli sme sa o domácich miláčikoch - mačke, psíkoch, myške, morčati... Najviac nás zaujal malý krokodíl. Spočiatku sme sa ho báli, ale niektorí prekonali strach a dotkli sa ho. smiley

            • Študentský časopis

            • V pondelok zasadla redakčná rada študentského časopisu, aby si premyslela svoje plány s vydávaním študentského časopisu, ktorý má už niekoľkoročnú tradíciu za sebou. Medzi inými sa objavil aj návrh zmeniť názov časopisu. Aj keď sme dali hlavy dohromady, nepodarilo sa nám nájsť niečo fakt ohromujúce. Obraciame sa na všetkých študentov a priateľov študentského časopisu, aby nám pomohli s vymýšľaním nového názvu. Svoje návrhy môžete posielať na casak.gymnd@gmail.com. Na tejto adrese tiež radi privítame aj iné príspevky. Kto máte záujem spolu s nami pracovať na študentskom časopise, dajte o sebe vedieť. Tešíme sa!

            • Chémia pre život, pre budúcnosť

            • O tom, že aj chémia je stálou súčasťou nášho života, sme sa presvedčili na interaktívnej výstave s názvom Chémia pre život, pre budúcnosť, ktorú sme navštívili 12. októbra 2011 v Slovenskom národnom múzeu v Bratislave. Okrem chémie sme sa stihli oboznámiť aj s pojmom baťovský podnikateľský boom, ktorý nám priblížila výstava Fenomén Baťa.

          • Podporili sme zbierku pre Haiti a Honduras
            • Podporili sme zbierku pre Haiti a Honduras

            • Dnes sme podporili 5. ročník  celoslovenskej verejnej zbierky Vincentskej rodiny Boj proti hladu na pomoc ľuďom na Haiti a v Hondurase. Viac sa o tejto zbierke dozviete na http://www.bojprotihladu.sk, kdeešte stále môžte finančne prispievať. Prispieť môžte aj modlitbou, ktorá sprevádza túto zbierku:

               

              „Milujúci Boh Otec, tvoj Syn Ježiš Kristus povedal, že chudobných budeme mať vždy medzi sebou. Prosíme Ťa Bože, nech nás Duch Svätý naučí poznávať potreby núdznych. Podľa vzoru svätého Vincenta, zapáľ v srdciach ľudí dobročinnú lásku, aby sme v chudobných spoznali tvár Tvojho trpiaceho Syna.

              Otče náš..."

            • Výstava Berlínsky múr

            • Vdňoch 5. - 12. októbra 2011bola vo vestibule budovy gymnázia umiestnená  výstava Berlínsky múr - Hranica naprieč Nemeckom, ktorú našej škole pri príležitosti 50. výročia postavenia Berlínskeho múru zapožičala Nadácia Konráda Adenauera a Občianske združenie Nenápadní hrdinovia . Výstava predstavovala pre nás významnú príležitosť zoznámiť sa nielen s udalosťami, ktoré sa odohrali v Berlíne po druhej svetovej vojne, ale aj s hrôzami komunistickej totality.

            • Návšteva Osvienčimu

            •       Prejsť sa miestami, ktoré dýchajú históriou je atraktívne, no sú miesta, ktoré sa nedajú vnímať len očami turistu, obdivujúceho historické  pamiatky a pozastavujúceho sa nad významom historických udalostí, ktoré sa tam odohrali. Medzi také miesta, ktoré návštevníkom zatrasú a okrem údivu vyvolajú celú škálu pocitov, vedúcich k pokornému skloneniu sa  pred ľudským utrpením a pietnej spomienke, patria poľské koncentračné tábory Auschwitz a Birkenau.

                   Práve s dejinami týchto koncentračných táborov sa zoznámili študenti tried sexta A, B, septima A a B pod vedením profesoriek Dolovackej, Kočišovej a Kňažekovej počas prehliadky dňa 27. septembra. Dôležitým nebol pre všetkých účastníkov len poznávací význam, ale predovšetkým možnosť uctiť si obete holokaustu práve na týchto miestach.

            • História v praxi

            • Počas tradičnej septembrovej návštevy Trenčína, ktorá je pravidelným únikom zo školských lavíc vďaka  dejepisu a slovenskému jazyku,  sa pokúšame zorientovať v knižničnom systéme Verejnej knižnice M. Rešetku a spoznávame Trenčín ako mesto s bohatou históriou a zaujímavými kultúrnymi pamiatkami. Tento rok sme však mali možnosť obohatiť program svoj program o akciu História v praxi, ktorú pre študentov zorganizovali pracovníci Trenčianskeho múzea.  Tak sa prvákom  a kvintánom podarilo pripraviť si medovník v starých medovnikárskych formách, dotknúť sa neolitickej sekery i ľudskej lebky, vyskúšať si kusy rytierskeho brnenia, podebatovať s odborníkmi o zbraniach a výrobe v kováčskej dielni a vo vrecku si odniesť nápis na trenčianskej skale. Aj taký vie byť dejepis!

            • Druhácka púť na Kalváriu v Dubnici nad Váhom

            • V piatok 16.9.2011 sa 27 žiakov základnej školy vybralo na svoju prvú tohtoročnú akciu. Spolu s pani učiteľkou Horváthovou a Klánekovou putovali po zastaveniach Krížovej cesty v Dubnici nad Váhom. V kaplnke prežili príjemné chvíle pri výklade pána kostolníka a nečakanú radosť im spôsobili aj darované cukríky. 

          • Príďte povzbudiť našu pani profesorku na Atletický most
            • Príďte povzbudiť našu pani profesorku na Atletický most

            • Dňa 15.9.2011 sa v  Dubnici nad Váhom oskutoční športové podujatie " ATLETICKÝ  MOST," na ktorý naši študenti  získali lístky od organizátorov podujatia . Podujatie je nám o to bližšie, že na ňom bude skákať o žrdi naša pani profesorka telesnej a športovej výchovy PaedDr. Slávka Sľúková.

              Príďme ju spoločne povzbudiť  !!!!!!

            • Začiatok školského roka

            •  

              Školské vyučovanie sa začína 05.09.2011 (pondelok). 

              Zraz žiakov a študentov je v pondelok 05.09.2011 o 8,00 hod. na nádvorí školy, odkiaľ sa spoločne presunieme na sv. omšu do kostola sv. Jozefa Robotníka so začiatkom o 8,30 hod. Po jej skončení budú žiakom oznámené pokyny na nasledujúci deň. V tento deň do budovy školy už nepôjdeme.

               

              Oznam pre  prváčikov (ZŠ) a ich rodičov:

              Prosíme rodičov, aby dňa  05.09.2011 (pondelok) o 7,30 hod. prišli so svojimi ratolesťami do budovy základnej školy (na slávnostné privítanie). Budú poskytnuté všetky potrebné informácie a pokyny na nasledujúce dni, deti sa zoznámia so svojou triedou... Veľmi sa na všetkých Vás teší p. uč. triedna: Mgr. Mária Masárová.

              **************************************************************************

              Vyučovanie sa začne 06. 09. 2011 (utorok).

              Prázdniny až do roku 2014 nájdete na www.minedu.sk v časti aktuálne témy.

               

              **************************************************************************

              Od utorka 06.09.2011 sú v prevádzke:

              ·         školská jedáleň

              ·         školský klub detí(denne od 6,00 – 16,30 hod.);

               

               

              Poštové poukážky na stravu sa budú vydávať u vedúcej ŠJ v dňoch:

               
               

                    23.8.2011

                    24.8.2011

                    25.8.2011             v čase    od  10,00  do  14,30 hod

                    30.8.2011

                    31.8.2011

               

                    Dňa 5.9.2011    len pre žiakov a študentov prvých ročníkov po skončení svätej omše.

               

              Od 1.9.2011 vydalo ministerstvo školstva  nové finančné pásma nákladov na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov. Z toho dôvodu sa bbude meniť príspevok zák. zástupcu na nákup potravín takto:

                 žiaci  1 – 4 ročník                     0,95 €

                 žiaci   5 – 9 , 1G8 – 5G8          1,01 €

                 15 – 19 roční, dospelí               1,12 €

            • Test z anglického jazyka

            • V utorok 6.9. 2011 sa začne vyučovanie gymnázia študentov tried kvinta a I.A (prvý ročník štvorročného gymnázia  testom z anglického jazyka s úmyslom zaradenia do študijných skupín.

            • Rozlúčka s deviatakmi

            • 27.6. sa deviataci rozlúčili so svojimi mladšími spolužiakmi - symbolicky predali kľúč svojim nasledovníkom ôsmakom.

              28.6. strávili príjemný deň na školskom výlete v Pruskom, ktorého hlavnou náplňou bolo spoločne sa zabaviť a oddýchnuť si.

               

            • Vycer zuby na celý svet

            •  

              Naši najmladší žiaci mali v pondelok ráno v školskej taške netradičnú pomôcku - zubnú kefku. Lektorky vzdelávacieho projektu Dentalalarm predviedli žiakom správny postup pri čistení zubov. Pútavá prezentácia spolu s praktickou ukážkou deti veľmi zaujala. Dostali aj nalepovacie kalendáre, do ktorých si budú môcť značiť umývanie zúbkov počas prázdnin. Táto forma učenia deti veľmi zaujala.