• Novinky

            • Nová Dubnica - čistejšia a krajšia

            • „Svet je krásny a stojí za to bojovať zaň“  Ernest Hemingway

              Pri príležitosti Dňa Zeme sa spojili žiaci 1.A a 6.A  a vyčistili detské ihriská v našom meste. Zapojili sme sa tak do celoslovenskej akcie "Vyčistime si Slovensko" pod záštitou ministra životného prostredia. Veríme, že aj táto aktivita privedie deti k zodpovednému konaniu v prospech prírody. Sme presvedčení, že aj ostatným nie je ľahostajné prostredie, v ktorom žijeme a pridajú sa k nám.  http://www.denzeme.sk

               

               

            • Deň Zeme

            • Pri príležitosti Dňa Zeme sa žiaci 1A a 6A zapojili do celoslovenskej akcie "Vyčistime si Slovensko" pod záštitou ministra životného prostredia Jozsefa Nagya. Dňa 28.4.2011 sa rozhodli vyčistiť detské ihriská a okolie a tak ukázať, že stav životného prostredia  a čistota prírody nie sú nám ľahostajné!  http://www.denzeme.sk     Pridajte sa aj ostatní!

            • Skvelé divadelné výkony na Pašiách

            • Už tradične nacvičili naši žiaci zo ZŠ a študenti gymnázia spolu aj s niekdajšími našimi gymnazistami a pod vedením pani profesorky Janky Hortovej skvelé predstavenie o umučení a smrti Ježiša Krista, tentokrát z pohľadu jeho matky Márie.

              Foto z predstavenia na našom FACEBOOKU

              Celé predstavenie úžasne dopĺňané piesňami z pera pána Marián Kvasničku (texty)  a pána Juraja Horta (hudba) zanechalo v tomto predveľkonočnom čase hlboký zážitok u všetkých divákov v plne naplennom Oratóriu.
              Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich námahu a výkony.

            • Učebné pomôcky a vybavenie pre voľný čas za RECYKLOHRY

            • Zapojili sme sa do školského recyklačného programu Recyklohry. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov v mladej generácii a rovnako zaistiť recykláciu drobných nefunkčných elektrozariadení v čo najvyššej miere.V rámci projektu Recyklohry je naša škola vybavená zbernými nádobami na nefunkčné drobné elektrozariadenia.

              Ako sprievodnú akciu sme pre žiakov ZŠ zorganizovali prednášky/besedy s odborníkmi na recyklovanie.

              Za nazbierané vyslúžilé drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas.

              V rámci programu Recyklohry získavajú jednotlivé školy body:

              • za každý celý 1 kg čistej hmotnosti odovzdaných drobných elektrozariadení budú škole pripísané na bodový účet 3 body;
              • za splnenie úlohy vyhlásenej na www.recyklohry.sk bude škole pridelený počet bodov zodpovedajúci náročnosti a kvalite spracovania úlohy, ktorý bude spresnený pri jeho zadaní.

              Body získané za zber drobných elektrozariadení si môžeme vymeniť za odmeny podľa vlastného výberu. Viac sa môžete dozvedieť na www.recyklohry.sk.

              Do nádoby patria: všetky použité drobné elektrozariadenia, kde zdrojom energie sú batérie, akumulátory alebo sú napájané elektrinou zo siete a svojím rozmerom sa vojdú do zbernej nádoby s maximálnym otvorom pre vhadzovanie 21 x 21 cm.

              • rádiá, rádiobudíky, DVD prehrávače, MP3 prehrávače, walkmany, hifi veže, discmany, videokamery, fotoaparáty, elektronické opatrovateľky, domáce meteostanice, súčasti počítačov (klávesnice, myši, zdroje...), GPS, kalkulačky, telefóny, mobily, záznamníky, rýchlovarné kanvice, žehličky, fény, holiace strojčeky, hriankovače, váhy, mlynčeky, autíčka na diaľkové ovládanie, herné konzoly, digitálne hry...

              Do nádoby nepatria:

              • batérie a akumulátory,  úsporné žiarovky a žiarivky, televízory a počítačové monitory,  elektrozariadenia väčších rozmerov, než je zberná nádoba.

              Ak máte vyslúžilé drobné elektrospotrebiče, venujte ich našim deťom. Zabezpečíte tak ich recykláciu a svojim deťom dopomôžete získať body na nákup odmien. Požiadajte o podporu v zbere aj svojich rodinných príslušníkov, susedov, známych, priateľov...

              Ďakujeme všetkým za Vašu pomoc. Žiaci a zamestnanci Spojenej školy.

            • Ocenenia pre našich pedagógov

            • Info na stránke Žilinskej diecézy

              Foto z oceňovania v rámci celej Žilinskej diecézy  a v rámci mesta Nová Dubnica si môžte pozrieť na našom fcebooku, Za svoje pracovné nasadenie boli otcom biskupom odmenení Ing. Karol Valábek a Mgr. Jana Hortová a primátorom Novej Dubnice popri Mgr. Hortovej aj Ing. Elvíra Brindzová a Mgr. Viera Holbová.

              Ďakujeme im touto cestou za ich prácu a osobnú obetu a vyprosujeme im veľa božích milostí!

               

            • O škole života v našej škole

            • V dňoch 21. – 22. marca 2011 nás navštívil bývalý študent Denis Magut, ktorý už takmer štyri roky žije v komunite Cenacolo v Taliansku. Komunita Cenacolo je kresťanské združenie, prijímajúce stratených mladých ľudí, ktorí chcú nájsť sami seba a zmysel života. Komunitu Cenacolo založila v roku 1983  sestra Elvíra Petrozziová, ktorá zasvätila svoj život Bohu na osoh a na službu závislým a všetkým strateným mladým ľuďom.

              Denis sa počas hodín kresťanskej etiky a katolíckeho náboženstva sa o svoje svedectvo podelil s takmer všetkými študentmi. 

              Stredisko komunity je v talianskom Saluzze a má komunitné domy po celom svete (Taliansko, Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Brazília, Rakúsko, Poľsko, Rusko, Slovinsko, Francúzsko, Írsko, Dominikánska republika, USA, Mexiko). Mladým sa v nej predkladá jednoduchý spôsob života rodinného štýlu s odkrývaním darov práce, priateľstva a viery. Komunita nie je liečebňa, ale škola života.

               

            • Upozornenie pre stravníkov!

            • Od 1.4.2011 sa v školskej jedálni prechádza z dôvodu zvyšovania cien vstupov na 2.finančné pásmo nákladov na nákup potravín. To prinesie zvýšenie príspevku rodičov na stravu o 0,07€ (pre žiakov do 11 rokov) a 0,06€ pre ostatných žiakov. 
            • Dekanátne kolo Biblickej olympiády organizované v Novej Dubnici

            •     

                   Vo štvrtok 17. marca 2011 naše Gymnázium sv. Jána Bosca v zastúpení PaedDr. Mgr. Marcelou Dolovackou a vedením školy zorganizovalo dekanátne kolo biblickej olympiády. Do Ilavského dekanátu patrí osem farností: Nová Dubnica, Dubnica nad Váhom, Ilava, Bolešov, Pruské, Červený Kameň, Košeca a Horná Poruba. Svoje vedomosti z Prvej knihy Samuelovej a Evanjelia podľa Lukáša si zmerali trojčlenné družstvá v kategórii základných škôl. Súťaž sa konala v priestoroch saleziánskeho oratória. V apríli na diecéznom kole v Žiline budú IL-dekanát popri študentoch z Gymnázia sv. J. Bosca  v kategórii stredných škôl budú reprezentovať aj žiaci zo Zkladnej školy Hugolna Gavloviča z Pruského v kategórii základných škôl.

              *****************************************************************

              V utorok 8.3.2011 sa v Považskej Bystrici uskutočnilo obvodné kolo Biblickej olympiády kategórie stredných škôl.

              Súťaže sa zúčastnili stredoškoláci z troch dekanátov Žilinskej diecézy: Ilava, Púchov a Považská Bystrica.

              Gymnázium sv. Jána Bosca v Novej Dubnici reprezentovalo trojčlenné družstvo v zložení:

              Lenka Kopačková (3.A G4),

              Laura Baričáková (VI. B G8),

              Alisa Loginová (VI. B G8),

              pod vedením PaedDr. Mgr. Marcely Dolovackej. Naše študentky sa umiestnili na veľmi peknom 2. mieste a už jedensty rok budú práve naši študenti repreztovať Ilavský dekanát na diecéznom kole, ktoré sa bude konať 11. apríla 2011 v Žiline.

              Menovaným blahoželáme k uspechu!

            • Koncert ZUZANY SMATANOVEJ

            • Pre našu školu sme zorganizovali stretnutie a zároveň koncert so slovenskou Zlatou slávicou Zuzanou Smatanovou. Po februárových ľudových misiách je toto pre nás ďalšia príležitosť, ako smerovať žiakov tejto školy k pozitívnym vzorom. Koncert bol vo štvrtok 17.3. v Salezianskom centre.

              Zuzka smatanová má v našej škole aj svojich verných fanúšikov a fotky z ich návštevy na jej koncerte si môžte pozrieť v galérii triedy 4.A ZŠ.

            • Ples SSND

            • FOTO Z PLESU

               

              Minulý piatok sa v našej škole konal tradičný fašiangový školský ples. Atmosféra bola tiež tradične výborná a zopár fotiek z plesu si môžte pozrieť aj tu - na Facebooku Spojenej školy. Výťažok z plesu, ktorý je venovaný škole, je vo výške cca 2000,- EUR (čo je suma asi na výmenu dvoch okien v triede za plastové ;) ). Sme vďační za tento príspevok a určite ho efektívne využijeme v prospech školy.  Ďalšiu pomoc škole môžte realizovať darovaním 2% z vašich daní. Vopred ďakujeme!!!

            • Prispejte škole z Vašich daní

            • Vážení a milí rodičia, priaznivci Spojenej školy sv. Jána Bosca!

              Aj touto cestou Vám chceme poďakovať za štedrú podporu, ktorú ste nám venovali v uplynulom kalendárnom roku aj vo forme 2% daňového bonusu. Vďaka tomu sme mohli čiastočne dofinancovať humanizáciu školského prostredia našich detí a blízkych, ako aj zlepšiť park učebných pomôcok. V tejto súvislosti Vás chceme aj pre nový kalendárny rok 2010 poprosiť o pomoc a ďalšiu podporu.

              Naša výzva k Vám vychádza z presvedčenia:

              • že aj Vy chcete svojim deťom iba to najlepšie. Ako Vy aj tí, ktorí pracujú v Spojenej škole sv. Jána Bosca v Novej Dubnici, teda na základnej škole a gymnáziu, hľadajú všetky spôsoby, ako urobiť zo školy miesto pre kvalitné vzdelanie, ale aj pre kultúru srdca. Možno akési pokračovanie domova, kde vzťahy pri všetkej náročnosti aj problémoch môžu mať rodinnú atmosféru;
              • že aj Vy, ktorí pracujete, platíte štátu dane, ktoré potom štát prerozdeľuje podľa svojich potrieb. Tento proces podstupujete, či sa Vám páči alebo nie. Teraz však našťastie opäť máte možnosť určiť, kam by ste si želali poukázať 2% Vašich povinných odvodov. Mnoho našich ľudí túto možnosť nevyužíva, zdá sa im to zložité, a tým strácajú kontrolu nad ich vlastnými peniazmi. Vzdialený štátny úradník potom rozhodne za Vás a často proti Vám;
              • že Vám neurobí väčšiu starosť vyplniť úradný formulár, ktorí triedni učitelia pošlú po žiakoch a študentoch. Prostredníctvom nich tieto vyplnené formuláre vyzbierame a (aby sme šetrili Váš drahocenný čas) sami ich podáme na príslušný daňový úrad. Máte totiž jedinečnú možnosť poukázať 2% dane na naše občianske združenie, ktoré vytvorila a zaregistrovala Rada rodičov. Iba tak bude možné uchádzať sa o podiel na verejných peniazoch pre blaho našich detí, pre duchovné a hmotné dobro školy;
              • že nepatríte k tým, ktorí školstvo považujú za zbytočnú investíciu voči budúcnosti a šťastiu našej krajiny, najmä však jej ľudí a občanov.

              Za Vaše múdre naloženie s touto výzvou Vám vopred ďakujeme.

              Občianske združenie rodičov pri Gymnáziu sv. Jána Bosca v Novej Dubnici

              Ako postupovať?  Prečítajte si inštrukcie na tejto stránke       Prečítajte si informácie na tejto stránke: http://www.ssnd.sk/vseobecne/2percenta

            • Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína

            •  

                  V posledný februárový deň sa dvadsaťtri recitátorov z tried gymnázia zišlo v školskej jedálni, aby na súťažnej prehliadke predviedli porote i ostatným súťažiacim svoju interpretáciu umeleckých textov. Súťaž v recitácii  básnických a prozaických diel prebiehala v troch kategóriách. Hoci porota ocenila len niekoľkých recitátorov, naše poďakovanie a uznanie patrí všetkým účastníkom súťaže, pretože sa prejavili ako veľmi schopní nielen pri výbere vhodných ukážok z  poézie i prózy, ale najmä  v ich prednese. Všetci mladí recitátori sú nádejou, že sa môžeme tešiť na vysokú úroveň školského kola Hviezdoslavovho Kubína, ktoré  v uskutoční v budúcom školskom  roku. 

               

              Ocenení študenti :

               II. kategória – 1. – 3. roč. G8

               

              kategória poézia

              kategória próza

              1. miesto

              Ľubomír Roganský ( III.A  G8)

              Veronika Šimorová ( I.A  G8)

              2. miesto

              Zoran Joakim Kecman ( III.A  G8)

              Táňa Juríčková  ( III.A  G8)

              3. miesto

              Jana Tichá ( III.A  G8)

               

               

              III. kategória – 4. – 5. roč. G8

               

              kategória poézia

              kategória próza

              1. miesto

              Adam Bajo ( V.A  G8)

              Andrej Masár ( V.A  G8)

              Silvia Grišlová ( IV.A  G8)

              Peter Schön ( V.B  G8)

              2. miesto

              Jana Zúberová ( V.B  G8)

              Natália Slotíková ( V.A  G8)

              3. miesto

              Veronika Jamborová ( IV.A  G8)

               

                     

               

              IV. kategória – 1. – 4. roč. G4  +  6. – 8. ročník G8 

               

              kategória poézia

              kategória próza

              1. miesto

              Veronika Vráblová (III. A G4)

              Nikola Těšická ( III.A G4)

              Adriana Bernátová (II.A G4)

              2. miesto

              Lenka Kopačková ( III.A G4)

              Simona Kucharová (VI.A G8)

              3. miesto

              Stanislava Brindzová (VI. A G8)

              Michaela Galková (VII. G8)

              Mária Šumichrastová (I.A G4)

                     

                

              Dňa 03.03.2011 sa konalo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína pre 2. stupeň  ZŠ. Žiaci predniesli veľmi pekné ukážky a podali naozaj profesionálny výkon. Víťazom blahoželáme.

              II. kategória - poézia :

              1. miesto: Jadranka Račková, 5. A
              2. miesto: Masaryková Magdaléna, 6. A
              3. miesto: Masárová Marianna, 5. B

              II. kategória próza:

              1. miesto: Klaudia Sochorová, 5. b
              2. miesto: Dominika Adamíková, 5. A
              3. miesto: Áron Molnár, 5. A

              III. kategória- próza

              2. miesto: Kristína Lašová, 9. A

              Víťazom gratulujeme!

              Žiaci 1. stupňa ZŠ absolvovali 23.2. školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

              Víťazmi sú:

              kategória poézia:
              1. miesto: Zoja Šajbenová, 4. A
              2. miesto: Ema Grišlová, 3. A
              3. miesto: Patrícia Žuffová, 3. B

              kategória próza:

              1. miesto: Klara Šajbenová, 4. A
              2. miesto: Terézia Šimorová, 4. A
              3. miesto: Martina Slaninová, 4. B

               Víťazom gratulujeme!

            • Biblická olympiáda BOSS 2011

            • Termíny BOSS 2011:
              miestne kolo mladší ZŠ štvrtok 3. marca 2011 Saleziánske stredisko NDCA

              miestne kolo starší   SŠ piatok  4. marca 2011 Saleziánske stredisko NDCA

              Zapisovanie:
              Nahlásiť' sa treba u Ondreja Pučeka SDB

              Kategórie:
              ZŠ - žiaci základných škôl (2. stupeň, príma až kvarta)

              SŠ - stredoškoláci (kvinta - oktáva na 8 roč. gymnáziu)

              Tímy: - trojčlenné

              v I. kategórii - čisto chlapčenské alebo čisto dievčenské tímy

              Súťažné disciplíny:

              1. oblasť- Sväté Písmo
              I. kategória (mladší): Evanjelium podľa sv. LUKÁŠA + úvod do knihy aj s poznámkami  + SKUTKY APOŠTOLSKÉ po 13 kapitolu

              II. kategória (mladší): Evanjelium podľa sv. LUKÁŠA + úvod do knihy aj s poznámkami  + SKUTKY APOŠTOLSKÉ celé

              2. oblasť - Knihy zo saleziánskej spirituality

              I. kategória (mladší):
              DOMINIK SÁVIO - Teresio Bosco (Vydavateľstvo Don Bosco 2006)

              II. kategória (mladší):
              DOMINIK SÁVIO - Teresio Bosco (Vydavateľstvo Don Bosco 2006)
              + SILA IDEÁLU -A.B. Slavomír (Vydavateľstvo Don Bosco 2006)

              3. oblasť' Tvorivosť - Vytvárajme široké hnutie osôb pre dobro mladých

              Táto aktivita sa bude niesť v znamení vlaňajšej streny; „Pane, chceme vidieť Ježiša" -prinášajme evanjelium mladým ako opravdiví a zanietení apoštoli dnešnej doby, Dovoľme iným mladým, aby uvideli Krista cez naše stredisko, našu školu, našu modlitbu, ale hlavne cez náš osobný príklad.
              Čin BOSSA: Treba sa ako trojčlenné družstvo zapojiť" do skrášlenia priestorov školy, oratka, alebo farností. Na realizáciu budete mať celý čas od januára až do marca. Počas vašej aktivity (ktorú treba zdokladovať) si urobte krátku video prezentáciu najviac 5 min. Toto bude výstup z vášho činu, ktorý my vyhodnotíme a odmeníme vecnou cenou.
              Tešia sa na Vás Vaši saleziáni!
               

            • Naše basketbalistky zo ZŠ aj z gymnázia takmer prvé v okrese

            • V našej škole sa 8.2.2011 konalo okresné kolo v basketbale dievčat v kategórii ZŠ a 27.1.2011 na SPŠ Dca n/V v kategórii SŠ. Naše dievčatá postúpili ako víťazky z obvodného kola.
              V okresnom kole vybojovali 2. miesta v obidvoch kategórách v tesnom závese za vítaznými dubnickými školami. V domácom prostredí dievčatá podali pekný výkon a víťazstvo im ušlo len o dva koše.
              Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu.

               

            • Darček k vysvedčeniu pre všetkých študentov

            • Hoci už máme viac ako mesiac od vianočného rozdávania darčekov, predsa len jeden darček ešte prichádza do našej školy. Po polročných prázdninách čaká študentov učebňa s vynovenými počítačmi.

              Vďaka filantropickým aktivitám nadnárodných spoločností bola jednou z nich  obdarovaná  desiatimi počítačovými zostavami aj naša škola. Sme vďační našim darcom za tento „balíček“ so 40-timi kusmi elektroniky, ktoré skvalitnia výučbu na škole.

              Práca s počítačom je u nás považovaná za súčasť bežnej prípravy moderného študenta. Okrem vyučovania špecializovanej informatiky a  programovania je jedna učebňa využívaná pre predmet  Základy administratívy. Dar, ktorý sme teraz obdržali, nám pomôže zmodernizovať jej výbavu. K  trom doterajším počítačovým učebniam tak môžeme odteraz pripočítať ďalšiu, plnohodnotne vybavenú kvalitnými PC.

               

               

               

               

            • Oceňovali sme SOČ a žiakov, ktorí pracovali aktívne pre dobré meno školy

            • Foto z oceňovania

               Popri hodnotení študijných výsledkov na polročných vysvedčeniach sme po návrate do školy po jednodňových prázdninách ohodnotili študentov, ktorí uspeli medzi účastníkmi Stredoškolskej odbornej činnosti a tých, ktorí boli od začiatku roka aktívny aj mimo vyučovacích hodín a aktívne pracovali pre dobré meno školy. Medzi ocenenými boli napr. študentky, ktoré odmenil aj otec Biskup Gallis (Maria Václavíková a Mária Lališová) ale aj študenti, ktorí zveľaďovali našu školu, podieľali sa na jej propagácii alebo aktívne spolupracovali so saleziánmi.
              Fotografie z odovzdávania vecných cien - darov od našich sponzorov - si pozrite TU.

              Dúfame, že v druhom polroku budeme môcť ocaniť aj ďalších aktívnych študentov.

               

            • Zberatelia neobišli naprázdno

            • Foto z odovzdávania torty pre víťazov v IV.A G8 a v 4. A ZŠ

              Popri vyhodnocovaní študijných výsledkov sme pri príležitosti školského polroka odmenili aj najlepších zberateľov druhotných surovín.

              Celá škola nazbierala 3881 kg strého papiera.

              Najlepšie treidy v zbere boli:

              1. miesto ..... 4.A ZŠ ..... 746,5 kg

              2. miesto .... 3.B ZŠ ..... 503,5 kg

              3. miesto ..... 3.A ZŠ ..... 362,5 kg

              Najlepšie triedy v počte aktívnych zberačov:

              11 žiakov ..... 4.A ZŠ ..... 746,5 kg

              9 žiakov........ 1.B ZŠ ..... 253 kg

              7 žiakov ........ 2.B ZŠ ..... 269 kg

               

              Najlepší zberatelia - jednotlivci:

              1. miesto ....Adam Petlák ..... 3.B ZŠ ...... 403,5 kg

              2. miesto .....Šimon Bajo ..... 4.A ZŠ ...... 273,5 kg

              3. miesto ..... Ema Medlenová ..... 3.A ZŠ ..... 188kg

              Najlepší zberateľ za časť gymnázia:

              1. miesto ..... Erik Prekop ..... IV.A G8 ......370 kg

               

              Triedy 4.A ZŠ a IV.A G8 boli za najväčšie množstvo nazberaného starého papiera odmenné tortou - foto si môžete pozrieť TU a TU.

            • Boli sme v divadle aj v parlamente

            • Foto z divadla a parlamentu

              Dňa 25.1. sa žiaci dvoch tried základnej školy V.A, VI.A a jednej triedy osemročného gymnázia  I.A G8 zúčastnili divadelného predstavenia Kocúr na kolieskových korčuliach v novej budove SND . Rozprávková hra s pesničkami, ktorá vznikla na podklade rovnomernej knižnej predlohy Jána Uličianskeho, nás vrátila  k príbehom, ktoré nám čítali naše mamy či staré mamy. Profesionálny výkon hercov ako Gabika Dzuríková, Božidara Turzonovová, Táňa Pauhofová, či Ján Gallovič neraz vyčaril na tvárach detí úsmev a zo šťastného konca, ktorý k rozprávke bytostne patrí, sa tešili nielen malí, ale i veľkí.
              Po krásnom umeleckom zážitku nás čakal ďalší v podobe návštevy a prehliadky  Národnej rady SR. V sprievode pána poslanca  NR SR PhDr. Mariána Kvasničku sme si prezreli priestory budovy parlamentu, ktoré sme doteraz videli len cez televíznu obrazovku.  Nakoniec sme si z balkóna rokovacej sály vychutnali pohľad na sálu, kde sa rozhoduje o dôležitých otázkach života našej krajiny.
              Bol to nezabudnuteľný deň plný zážitkov a už teraz sa tešíme na ďalšiu podobnú akciu.