• Novinky

          • Športový deň
            • Športový deň

            • V týždni olympijských aktivít sme si zorganizovali 24.6. v Spojenej škole sv. J. Bosca v Novej Dubnici školské kolo Detskej PTS. Na úvod sme deti oboznámili blížiacou olympiádou v Tokiu a potom 20 družstiev z 1.stupňa ZŠ súťažilo v šiestich disciplínach - skoku do diaľky, behu cez prekážky, štafetovom behu, hodu raketkou, hodu loptou a vytrvalostnom behu. Najlepšie družstvá boli odmenené diplomami a krásnymi vecnými cenami. Ale hlavné bolo zažiť radosť a úsmev našich detí.

          • Odznak všestrannosti
            • Odznak všestrannosti

            • Po úspešnom školskom kole v ODZNAKU VŠESTRANNOSTI, sme sa prihlásili aj na krajské kolo. Školu reprezentovalo 8 členné družstvo v zložení: Matúš Lamačka, Majko Čierny, Aďo Kopčan, Tomáš Blažej, Vivien Psotová, Lucka Mrázková, Tamarka Klingová a Vaneska Košútová zo 6.A. Súťažilo sa 23.6. kedy sa oslavuje OLYMPIJSKÝ DEŇ. Je to deň, kedy sa zdôrazňuje dôležitosť a význam športu a pohybu pre fyzické a duševné zdravie obyvateľov.

          • USMERNENIE K HODNOTENIU ŽIAKOV V ŠK. ROKU 2020/2021
            • USMERNENIE K HODNOTENIU ŽIAKOV V ŠK. ROKU 2020/2021

            • Celkové hodnotenie žiakov v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19

              Podľa § 55 ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) možno hodnotiť žiakov

              a) slovným hodnotením,

              b) klasifikáciou („známkou“),

              c) kombináciou klasifikácie a slovného hodnotenia.

              Žiaci 1. ročníka ZŠ môžu byť hodnotení len slovne. Stredná škola mohla zvoliť hodnotenie formou klasifikácie alebo kombináciou klasifikácie a slovného hodnotenia.Škola môže predmety nehodnotiť, v tom prípade sa uvádza „absolvoval“,príp. „neabsolvoval“.

              Počas mimoriadnej situácie, resp. núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 hodnotenie „neabsolvoval“, ktorého dôsledkom je celkové hodnotenie „neprospel“, je vhodné využívať len v nevyhnutných prípadoch vyjadrenia neplnenia cieľov vyučovacieho predmetu zo subjektívnych dôvodov na strane žiaka. Ak je to možné, odporúča sa v súčasnosti takto nehodnotiť.

              Celkové hodnotenie žiakov školy a klasifikácia ako aj zmeny hodnotenia a klasifikácie počas školského roka sa podľa § 18 ods. 11 vyhlášky č. 320/2008 Z. z. prerokujú a odsúhlasia v pedagogickej rade školy.

              Bližšie informácie poskytne Usmernenie k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19:

              Usmernenie k hodnoteniu ZS 19836.pdf

              Usmernenie k hodnoteniu SŠ 18142.pdf

              Usmernenie k hodnoteniu na konci šk. roka v Spojenej škole sv. J. Bosca Dodatok_k_ŠkVP_-_klasifikacia.docx