• Novinky

          • Popoludnie čítania Biblie
            • Popoludnie čítania Biblie

            • Hľadaj radosť v Pánovi a dá ti po čom túži Tvoje srdce. (Ž 37; 4)

              Aj v tomto školskom roku, ako už tradične, sme pre žiakov #ZSsvJanaBosca zrealizovali projekt Popoludnie čítania Biblie, ktorého hlavným cieľom bolo pripomenutie posolstva Biblie.Spoznávať Sväté písmo – Knihu kníh, zamýšľať sa nad pravdami, prirodzené poznávanie biblického textu, za biblickým príbehom odkrývať ešte jeden príbeh, príbeh každého človeka, hlbšie porozumieť Božiemu slovu: pravidelným čítaním prijať pozvanie k budovaniu vzťahov s ľuďmi v jednote s Bohom, zažiť spoločenstvo pri spoločnom počúvaní a čítaní Božieho slova a mnoho iného...Prežili sme čas strávený v atmosfére Božieho pokoja. Okrem čítania biblických textov bol program obohatený prácou v skupinkách, tajničkami, (aj maľovanými) kvízmi, rébusmi, spevom, ukazovačkami za sprievodu gitary, no i výrobou figúrky Mikuláša.Záver, ako už býva zvykom, sme náš duchovný program ukončili poďakovaním a krátkou modlitbou v školskej kaplnke.Veľmi nás teší, že záujem našich žiakov o tieto aktivity neutícha. Aj tento rok nás svojou prítomnosťou potešili naši druhostupniari. Skupinka šiestich žiakov z 5. A triedy veľmi pekne prežívala celý program, v šiestich stanovištiach aktívne pracovali, usmerňovali mladších spolužiakov.A nateraz nám už ostáva len tešiť sa na túto úžasnú akciu o rok, prijať pozvanie žiť v plnosti každodenné dni a posilu čerpať z Božieho slova.

          • Študentská vedecká konf. a Deň techniky
            • Študentská vedecká konf. a Deň techniky

            • V piatok 23.11.2018 sme opäť po roku zažili špičkové výkony a špičkové technológie na Študentskej vedeckej konferencii #ŠtudVedKon2018 a na Dni techniky #DenTechnikySSND v Spojenej škole sv. Jána Bosca Spojená Škola Nová Dubnica #GymBoscaNDCa, #TechLycNDCa.

              Príprava konferenčných príspevkov zabrala študentom desiatky hodín, naštudovali množstvo informácií, spracovali ich tak, aby ich v stanovenom čase kvalitne odprezentovali. Našli tú odvahu postaviť sa pred publikum a v tomto roku aj pred streamovacie kamery. Priamy prenos v profesionálnej kvalite zabezpečovali študenti nášho Technického lýcea.

              Paralelne s konferenciou prebiehal v priestoroch školy DOD zážitkovou formou v podobe Dňa techniky. Žiaci deviatych ročníkov ZŠ z nášho regiónu sa u nás stretli s technickými vychytávkami: kolaboratívnymi robotmi z rossum.sk, augmentovanou realitou a termovíziou z Konica Minolta, alebo zažili to, čo sa inde zažiť nedá vďaka virtualnarealita-ba.sk. Popri Tom sa dozvedeli, čo sa učí na programovaní, sieťových technológiách, databázových systémoch a iných odborných predmetoch, ako aj v elektrotechnike či piť 3D tlači.

              Za finančnú podporu akcií ďakujeme Nadácia Volkswagen Slovakia a spoločnosti MSM group. Za profesionálnu streamovaciu techniku a zabezpečenie prenosu ďakujeme p.Rekemovi (rekem.sk) a pánu profesorovi Zervanovi (zervan.info).

              Zopár foto z piatkovej Študentskej vedeckej konferencie a z Dňa techniky v SSND si môžete poyrietť v tomto albume.

              Príspevky, ktoré si študenti pripravili a odprezentovali:

              > Dúhová rieka

              > Niagarské vodopády

              > Slivkový lekvár

              > Drony a anti-dronz

              > Záchranná trikoptéra

              > Problémy slovenského školstva

              > Hemisféry

              > Kryptomeny

              > Prechod peklom - holokaust, antisemitizmus ...

              > Science and Technology (in English)

              Porota aj študenti ocenili najviac príspevky "Hemisféry" a "Drony a anti-drony". Gratulujeme však všetkým, ktorí sa zapojili.

              Jednotlivé príspevky nájdete aj na https://youtu.be/tdeLxrLn5mQ?t=2586

              #STUDVEDKON2018